Novice
29.09.2008

STEYR MOTORS


Podjetje STEYR MOTORS je prejelo inovativno nagrado NMMA PRI IBEXU, Miami. Rekordno število marinskih proizvajalcev je bilo to jutro počaščenih in nagrajenih za inovativne dosežke s strani nacionalnih marina motornih proizvodov (NMMA) in združenja Boating Writers International (BWI) na internacionalni razstavi BoatBuilders & Conference (IBEX) v Miamiju.

Nagrade za inovacijo so organizirali NMMA, ocenjevali pa so člani BWI, po naslednjih kriterijih: inovativna razlika od drugih proizvedenih  produktov, koristi marina industrije in/ali strank, praktičnost, stroškovne učinkovitosti, možnost strank s 60 dnevno dodelitvijo potrdila o prejemu. 68 produktov je letos vstopilo IBEX inovacijskih nagrad. STEYR MOTORS so letos odnesli domov nagrado v kategoriji vgrajenih motorjev za Hybrid Drive. Podjetje je znano po nizko-emisijskih, lahkih marina dizelskih motorjih z električnim motornim vodenjem, ustvarjenimi z okolju prijazno hibridno rešitvijo, katera omogoča ne le nično emisijo in nizko hitrost manerviranja, ampak tudi odpravlja potrebo po ločenih generatorjih enote za dodatno notranjo opremo. STEYR MOTORS kombinirajo motorske in generatorske funkcije v eni  hibridni enoti, s čimer naredijo dizelske operacije bolj učinkovite in popolno električno operacijo, možno na gladkem prehodu v enoti, kot pravi Bill Pike, višji urednik Power & Motoryacht.

Rudolf Mandorfer, izvršilni šef STEYR MOTORS pravi: »Motivacija za razvoj prvega serijskega pogonskega sistema, narejenega po željah strank, bo lahko tiho zapustila marino. Uživali boste lahko ob zajtrku pri sončnem vzhodu, brez da bi motili sosede z hrupom in izpušnimi plini. Sprva na trgu nikomur ni uspelo ugoditi željam strank, uspelo je le STEYR MOTORS. Zelo smo ponosni na to, da smo nominirani v Evropi za enako dobro poznano DAME nagrado in se že veselimo končne odločitve METSa novembra 2008 v Amsterdamu.« Rich Alley, produkcijski menedžer v US pa je pripomnil: »Zelo smo ponosni, da smo dobili nagrado za naš hibridni sistem. Ponosni smo, da smo prvi predstavili to svetovno novost na trgu.«  

 

 « Nazaj