Novice
13.01.2008

Še ena “rdeča pika” za Crown: za električni ročni viličar WF 3000


Priznanje za izredno oblikovanje je v letošnjem letu dobil novi WF 3000. Svetovna nagrada za oblikovanje, red dot, se podeljuje letno za odličen dizajn, podeljuje pa jih Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Red dot je pomemben indikator inovativnosti, zaradi mednarodne veljave pa ima nagrada zelo prestižen ugled.

“Tekma za najboljše tehnične inovacije je vzpodbudila podjetja, da prefinjeno oblikovanje popolnoma zadovolji potrebe ciljnih skupin, kar je nujno za ohranitev tržnega deleža,” je izjavil prof. dr. Peter Zec, ustanovitelj nagrade red dot. Jeseni letos bo profesor postal tudi predsednik krovne organizacije industrijskih oblikovalcev “ICSID”. “Komaj kaj je dandanes mogoče brez visoko kvalitetnega oblikovanja. Standardi oblikovanja se stalno zvišujejo – ne le v segmentu dražjih izdelkov, enako velja za prevladujoče mejnstrimarske izdelke.” Zato je seveda toliko težje in hkrati odmevnejše, ko podjetje dobi tovrstno nagrado.

Crownovo oblikovanje
V preteklih letih so Crownova vozila pogosto prejela pomembnejše ameriške in evropske oblikovne nagrade. Lansko leto je ročica X10TM dobila kar dve nagradi za prestižno oblikovanje: oblikovalsko nagrado iF 2004 in nagrado red dot za izdelčno oblikovanje.

Regalni viličar za številne aplikacije
Novi Crownov WF 3000 je na voljo v več aplikacijah za različne potrebe v distribucijskih centrih, prodaji na debelo in skladiščih. Crownovo oblikovanje in robustnost, majhen radij obračanja, kompaktna baterija, in že nagrajena ročica X10TM označujejo najboljšo ponudbo na trgu. Na voljo sta različici z nosilnostjo 1.0 in 1.2 tone za preprosto ravnanje s tovori v založenih logističnih centrih.« Nazaj