vilicarji

viličarji / om / čelni / vsi / xd-15-20

XD 15 - 20 zoom

tehnične specifikacije

Nosilnost: od 1500 do 2000 kg

Višina dviga: do 6900 mm

Pogon: diesel

Datoteka: XD 15 - XD 18 - XD 20.pdf
povpraševanje

XD 15 - XD 18 - XD 20


Model XD/G 15-20 je najnovejša evolucija metode Know-how podjetja OM na področju čelnih viličarjev z motorjem z notranjim izgorevanjem. Vsi parametri so bili izboljšani in perfekcionirani, zato pa veljajo na trgu kot najaktualnejše oporne točke: udobje, produktivnost, prijaznost pri upravljanju, robustnost, gospodarnost in majhne emisije izpuha.

Zagato-Design viličarja XD/G 15-20 povezuje moderen stil z maksimalno funkcionalnostjo.  Skrbno preučeni detajli kažejo na višji razred kakovosti.
Popolnoma novo razvit sedež voznika nudi vozniku optimalno udobje: izoliran je na vibracije  (Full Suspended Cab-System), pedala nudijo v svoji standardni izvedbi upravljanje naprej/nazaj z dvojnim pedalom (sprememba smeri na krmilu je možna kot dodatna oprema), lahko pa se pedala upravlja tako z levo in z desno nogo – po želji. Poleg tega omogoča zelo natančno nastavljen hidrodinamičen pogon veliko natančnost in lahko na- in razkladanje.
Serijsko vgrajen vozni sedež Fahrersitz Grammer MSG 20 ima dušene nagibe kar je v prid proti utrujenosti uporabnika. Na vašo željo lahko dobite tudi dodatno udobje s sedežem Grammer MSG 65 z ročaji za roke. Viličar je tih, predvsem zaradi akustične izolacije celotnega mehaničnega dela.
Vsi upravljalni elementi modela XD/G 15-20 so podprti s servom: zavora/začetnik in hidrostatično krmiljenje zahtevata moč uporabnika pod 0,5 kg.
Novi dizelski motor Yanmar z 2.7 l delovne prostornine odgovarja smerni liniji 97/68/EG Stage IIIa za emisije izpuha. Verzija s tekočim plinom je opremljena s Nissan-Moor K21 z 2,1 l delovne prostornine.
Oba motorja sta zadnje generacije, proizvedena pa samo za viličarje. Zagotavljajo tudi pravilne vrednosti zmogljivosti in vrtilnih momentov  in nudijo poleg tega tudi nizko porabo kategorije za varstvo okolja.
Nov model L’XD/G 15-20 spada k OM INTRINSIC SAFETY programu, OM-ovem programu, ki zagotavlja med vsemi delovnimi pogoji primeren varnostni nivo. OM INTRINSIC SAFETY PROGRAM nudi Mast Savety System z zaporo hidravličnih funkcij, v primeru, da uporabnik ni na delovnem mestu. Te značilnosti pa ga odlikujejo z normo ISO 3691-1.
S simplex, duplex, triplex dvižnim mehanizmom in višino dviga do 6.900 mm.
Dodatna oprema: ročna sprememba smeri, vgrajen stranski pomik, različni sedeži, svetlobni vložki in pnevmatike, delni filtri, katalizatorji, različne izvedbe kabin in še mnogo dodatkov, ki omogočajo individualne izvedbe viličarja.  

« Nazaj