vilicarji

viličarji / om / čelni / vsi / xd-40-50

XD 40 - 50 zoom

tehnične specifikacije

Nosilnost: od 4000 do 5000 kg

Višina dviga: do 7500 mm

Pogon: diesel

Datoteka: XD 40 - XD 45 - XD 50.pdf
povpraševanje

XD 40 - XD 45 - XD 50


Viličar je bil razvit za težja dela, primeren je za različna opravila, odlikovan z robustnostjo, zanesljivostjo in vsestranskostjo najvišje stopnje. Voznikova kabina je popolnoma pridušena. Sistem F.S.C.- Full Suspended Cab kombiniran s akustičnim izolirnim sistemom reducira vibracije na minimum in znižuje nivo hrupa.

Sedež MSG20, poleg uporabnika je nameščena hidravlična ročica, pedali, ki so kot oprema tudi pri osebnem motornem vozilu, tako kot tudi popolna preglednost, vse to pa omogoča vozniku ergonomično delovno okolje, ki olajša upravljanje, utrujenost je tako zmanjšana, zmogljivost pa povečana.
Okvir je bil razvit na osnovi CAD- 3D sistema, pod uporabo metode F.E.M. (Finite Elements Methods), s čimer se doseže večja togost torzije. S tem se zagotavlja večja stabilnost zaradi ukrivljanja in dvojnih varilnih zvarov. Struktura elementov omogoča odličen dostop za vse razporejene konstrukcijske elemente.  Nov dizelski motor serije NEF podjetja IVECO, izpolnjuje stopnjo II smerne linije 97/68/EG in zagotavlja visoko zmogljivost. Odlikuje se s nižjimi stroški vzdrževanja in nižjo porabo goriva. Pri tem je zagotovljena zmogljivost 60 kW pri 2200 obratih in 320 Nm pri 1400 obratih.
Nov hidrodinamičen pogon z pretvornikom vrtilnih momentov je optimalno kvalificiran za nakladanje in razkladanje blaga in prenos blaga skozi dolge stopnje.  Lamelne zavore potopljene v olju, zagotavljajo optimalno zavorno kapaciteto tudi pri najtežjih voznih pogojih. Tipalni sistem zagotavlja natančnost med voznimi manevri istočasno pa omogoča maksimalno hitrost dviga in daje viličarju stabilnost in prilagodljivost pri različnih delovnih pogojih.
Hydro-Drive omogoča individualno nastavljivo krmilo z manjšim premerom, ki omogoča natančno krmiljenje. Potrebna moč krmiljenja je bila izboljšana in leži pod 0,5 kg. Krmilna gred iz litine na osnovi kompaktne strukture omogoča večji krmilni kot in obrat, s tem pa se delovanje v majhnih prostorih izboljša. Na kontaktnih delih pozicioniran mazalni sistem skrbi za optimalno nego stroja, ki prihrani čas in denar. Nov dvižni sistem z izboljšanim profilom, kombiniran z novimi nosilci vilic, zagotavlja boljši pregled in visoko nosilnost.
Zaradi hitrosti dvigovanja je potrebno manj časa za nakladanje blaga, s tem pa se znižajo stroški. Na voljo so simplex, duplex in triplex dvižni mehanizmi z višinami dviga vse do 7500 mm.

« Nazaj