vilicarji

viličarji / om / čelni / vsi / xg-25-30

XG 25 - 30 zoom

tehnične specifikacije

Nosilnost: od 2500 do 3000 kg

Višina dviga: do 6475 mm

Pogon: plin
povpraševanje

XG 25 - XG 30


Za vožnjo prijazen Design, pri katerem je razvojno na prvem mestu ergonomija. Vozilo je bilo v oblikovano v povezavi s proizvajalcem vozil in izkušenim oblikovalnim studiem Zagato. Kompaktne dimenzije omogočajo delo tudi v manjših prehodih in kontejnerjih.

Popolnoma ločen modul voznikovega sedeža (FSC [Full Suspended Cab]-System) zmanjša vibracije  na minimum, popolna pridušitev pa zmanjša zvok. Serijski sedež MSG 20 zvišuje udobje. Ergonomija na voznikovem sedežu ni opcija, ampak standard. Stransko od voznika je nameščena upravljalna ročica, kot v prevoznem sredstvu razvrščeni pedali in popolni pogled, kar omogoča vozniku udobno delovno pozicijo in omogoča intuitivno delo brez privajanja.
Ta šasija je bila popolnoma novo razvita + po FEM [Finite Elemente Methode] računalniško izdelana za popolno trdna na torzijo: optimalni varilni zvari in nihanja zagotavljajo visoko stabilnost. Modularna zgradba omogoča dostop do vseh notranjih komponent.
Filter za saje in katalizator izpolnjujeta najvišje pogoje kar se tiče izpuhov. Motorji so naravnani posebno za delo v viličarjih, glavne značilnosti so termična stabilnost, minimalno vzdrževanje in majhna poraba. Dobavljiva pa je tudi verzija z motorjem Diesel- Yanmar-Motor z 50 kW (prostornine 3,3 litra) za posebno težka opravila.
Popolnoma novo predelan pogon, tipa Graziano TLX 30, skrbi za to, da zmogljivost motorja pride do dna. Velikodušno proizvedena  bobnasta zavora AKEBONO s 310 mm ø zagotavlja tudi s tovorom varno zakasnitev.
Polno-avtomatski hidrodinamični pogon skrbi za nežno vožnjo, pri nakladanju in razkladanju pa podpira preko Inching-pedala še občutljivejše urejanje vozne hitrosti, brez da bi vplivalo to na hitrost dvigovanja. Hitrost, stabilnost in vlečna moč na najvišjem nivoju skrbijo za visoko produktivnost.  
Hidravlično  upravljanje in premer krmila 300 mm omogočata lahko upravljanje viličarja. Potrebna moč upravljanja, optimalna preko sistema Load-Sensing, leži pod  20 N.
Nova os povečuje krmilni kot, kar omogoča manjši radij obračanja in manjšo širino prostora.
Kompletno nov dvižni steber, s ploščatimi profili in optimalnimi nosilci vilic skrbijo za boljšo vidnost. Dvižni agregat deluje visoko nosilnostjo in zelo nizko obrabo. Hitrost dviganja pomeni gospodarnost in produktivnost. Standardno dobavljiv s simplex, duplex ali triplex dvižnim mehanizmom do višine 6475 mm. Poleg tega do dobavljive tudi dodatne naprave ter dodatna hidravlika. Dvižni mehanizem 3,0 t je opremljen z nosilci vilic s 6 koluti.
Med drugim lahko izbirate tudi med naslednjimi opcijami, ki zvišujejo fleksibilnost:  vozne in zaščitne kabine različnih izvedb, dodatna hidravlika, vgrajen stranski drsnik, delovni reflektor, krožna luč, osvetlitev za cestno dovoljenje, izvedba za kontejnerje, katalizator, filter za saje...« Nazaj